Over 90 personer har bidratt til PC-dugnaden i 2023

Dugnaden_oker_installasjon_oker

Fra slutten 28. juni til 28. desember 2023 har over 90 personer stått for innsamling av over 500 brukte bærbare PC-er til Ukraina. 

Grafen viser hele 37 unike personer har bidratt på seks samlinger med installasjon av Skolelinux på brukte PC-er. Det viser også en solid økning i tempo på å installere datamaskiner da man har forbedret rutinene og folk har vunnet mere erfaring. 

I tillegg kommer over 53 privatpersoner og folk i bedrifter, skoler og kommuner som har donert brukte bærbare PC-er til prosjektet. 

Av disse er Skolelinux installert på flere enn 282 maskiner. På nyåret skal man installere på over 220 maskiner som står klar fra Asker kommune. I tillegg er det donert rundt 100 brukte PC-er av topp kvalitet fra SpareBank 1 som skal installeres. 

Vi får også donasjoner av brukte bærbare fra to kommuner som har vært i kontakt med NUUG og NorseAid i slutten av desember 2023. Navn på kommunene kommer vi tilbake til når mer av det praktiske er avklart. 

Vår venn Jan Birger Oland fra Tinn og innsamlingspunktet i Nittedal må nevnes spesielt. Oland har fått inn over 100 bruke bærbare datamaskiner fra Tinn, ikke langt unna Rjukan. Mange av disse er bærbare som ble transportert til Oslo ferdig installert med Skolelinux. Noe som gjorde at vi kunne få med mange flere bærbare på Ukraina-turen i november-desember i 2023. 

Målet var å levere på 2 skoler. Nå er det levert på 6 skoler og 15 bibliotek i kommunen Peretsjyn og byene Tsjernihiv og Kharkiv. Dermed har vi levert brukte bærbare PC-er med Skolelinux på flere skoler og bibliotek enn først planlagt som en ydmyk start sommeren 2023. 

Meldt deg gjerne med brukte bærbare PC-er og delta på dugnaden 13. og 14. januar 2024. Du er velkommen til å gjøre en forskjell.

Meld deg på her:  Samling 13. og 14. januar 2024, kl 12-21 på Teknologihuset Rebel, Universitetsgata 2 i Oslo.

Logg inn for å lese hele innlegget
For at du skal kunne lese hele innlegget, må du logge inn først
×
Hold deg oppdatert

Når du abonnerer på bloggen, sender vi deg en e-post når det er nye oppdateringer på nettsiden, slik at du ikke går glipp av noen av dem.

Bli med på installasjon av 267 PC-er til Ukraina
Juledugnad. 156 PC-er klare til Ukraina
 

Kommentarer

Ingen kommentarer her enda. Bli den første som legger inn en kommentar
Allerede registrert? Logg inn her
tirsdag 16. juli 2024