Raskere installasjon av Debian Edu

20240110_195326-EDIT Bjørn Ove Wærås og Kristian Rønningen jobber med Debian Preseed

Siden sommeren 2023 har vi jobbet med å forenkle installasjonen av Debian Edu. Et av verktøyene som ser ut til å virke godt kalles Preseed.  

Tempo opp

Selv om Debian Edu er ganske enkelt å installere sammenlignet med mange andre dataløsninge. Så tar det noe tid å besvare spørsmål om systemet ved installasjon. Når man skal installere på mange titalls PC-er og kanskje hundrevis. Så kan det fort gå med flere dager og kanskje uker og månedsverk. 

Heldigvis finnes en løsning for å kutte tiden. 

Gjennom dyktig arbeide med såkalt Preseed har Kristian Rønningen og Bjørn Ove Wærås automatisert deler av installasjonen av Debian Edu.

Preseed 

Debian Edu med Preseed betyr at man har ferdig flere spørsmål som stilles under under installasjonsprosessen, uten å måtte angi svarene manuelt mens installasjonen kjører. 

Her er en skisse fra arbeidsmøte 10. januar 2024 som viser hvordan man kan kutte ut 20-30 minutter med brukervalg med å automatisere denne denne delen av installasjonen. 

Logg inn for å lese hele innlegget
For at du skal kunne lese hele innlegget, må du logge inn først
×
Hold deg oppdatert

Når du abonnerer på bloggen, sender vi deg en e-post når det er nye oppdateringer på nettsiden, slik at du ikke går glipp av noen av dem.

341 PC-er klare for Ukraina 
Rekordmange på PC-dugnad 13.-14. januar
 

Kommentarer

Ingen kommentarer her enda. Bli den første som legger inn en kommentar
Allerede registrert? Logg inn her
tirsdag 16. juli 2024